Kultur-TV til hele verden

26/5-2010

Århus bliver ”branded” som en moderne storby med kulturel mangfoldighed, på sattelit-tv og på adskillige hjemmesider til millioner af mennesker over hele verden. Denne overdådige ”branding”, og reklame for Århus som mangfoldig kulturby, sker i forbindelse med den somaliske kulturfestival AarhuSomali.

Den London-baserede somaliske sattelit-tv station, Universal TV, vil optage på kulturfestivalen i Musikhuset og sende fra begivenheden til millioner af seere over hele verden. På stationens hjemmeside kan man læse, at Universal TV er startet i 2005, og at det er den største somaliske sattelit-tv station af sin slags. Kanalen sender programmer med nyheder, debat, undervisning og underholdning. Og der sendes udsendelser om udviklingen i Somalia.

Til kulturfestivalen vil der desuden komme korrespondenter fra tre internationale somaliske hjemmesider: Hiiran, Allpuntland og Somalitalk. Det betyder, at med den somaliske kulturfestival i Musikhuset, vil Århus blive kendt rigtigt mange steder rundt om i verden som en by, der virkelig lever op til sine egne kulturpolitiske visioner om ”kulturel mangfoldighed” og ”globalt udsyn med lokal indsigt”. Nyheds-hjemmesiden Allpuntland sender sin hovedredaktør Yusuf Ali, og hjemmesiden har i øvrigt allerede fortalt om kulturfestivalen.

Links til tv-station og hjemmesider:

http://tvuniversal.tv/NS,
http://hiiraan.com,
http://www.allpuntland.com,
http://somalitalk.com

Link til omtale af den somaliske kulturfestival:

http://www.allpuntland.com/article/anmviewer.asp?a=7878&z=5 

Download program for kulturfesivalen her
Læs journalistiske artikler om dansk-somaliere her